Har du nogensinde stået i en butik eller kigget på nettet, hvor du er blevet tilbudt at dele regningen op – tilsyneladende uden hverken renter, gebyrer eller udbetaling? Og har du tænkt: ”Kan det virkelig kan passe? Hvem tjener så penge på det?”.

Forhandleren betaler

Med værkstedslån og Nordea Finance lån kan det godt passe. Her kan du uden renter, gebyrer eller udbetaling betale regningen på dine briller, cykel, eller værkstedsregning i mindre bidder. Når du hos en af vores samarbejdspartnere bliver tilbudt muligheden for omkostningsfrit at dele betalingen på dit køb op, så er det fordi butikken vælger at betale for at kunne tilbyde dig den service. 

Lidt ligesom en dankortterminal

Du kan sammenligne det med, når butikken har en dankortterminal. Butikken betaler firmaet bag, fx Nets, for at kunne tilbyde sine kunder at betale med kort. Så selvom du som kunde ikke oplever nogen omkostning ved at betale med dit dankort, så betaler butikken for det. Det gør butikken for at gøre det nemmere for dig som kunde at betale.

At dele regningen op, finansiering, er blot en anden måde at betale på – hvor det stadig er butikken, der betaler omkostningerne for dig. Det er en service og en mulighed for dig, som butikken tilkøber.

Lovpligtigt at oplyse om omkostninger

Er der omkostninger forbundet med at dele regningen op, skal butikken eller finansieringsselskabet oplyse dig om det. Du skal bl.a. kunne se kontantprisen på varen, omkostningerne ved at dele regningen op, hvor meget du samlet kommer til at skulle betale tilbage samt ÅOP og debitorrenten. 

Læs mere: Hvad indeholder ÅOP, og hvordan kan du bruge tallet til at sammenligne lån og kreditter?