Vinteren er ifølge kalenderen ovre, og i takt med at temperaturen stiger, bliver det mere attraktivt at hoppe på den tohjulede. Men hvordan får du bedst gjort cyklen forårsklar oven på vinteren? Vi har fået eksperternes bedste råd.

Det vigtigste oven på vinteren er at få rengjort din cykel. Hvad end den har stået i skurets mørke eller har været ude i det våde vintervejr, så samler der sig meget skidt og snavs. 

Det vigtigste er, at du: 

  • vasker og skrubber kæde og tandhjul.
  • vasker alt salt af cyklen.
  • tørrer cyklen godt af med en klud.
  • smører kæden.

Hold din kæde ren

Ligegyldigt hvilken type kæde du har, er det vigtig, at du jævnligt tørrer den af og smører den. Er din kæde ren og velsmurt, forlænger du dens levetid og minimerer risikoen for, at den knækker.

Hold dit gearsystem rent

Også dit gearsystem skal du holde rent for skidt og snavs. Er gearsystemet vedligeholdt holder det længere. Som tommelfingerregel skal kæde og bagerste tandkrans skiftes for hver 3.000 km. Da de to dele slides sammen, bør du altid udskifte begge dele samtidigt.

Lad mekanikeren om nogle ting

Er du ikke erfaren ud i cykelmekaniker-verdenen eller skal der laves større reparationer, så lad din lokale cykelforhandler klare det. Cykelforhandleren kan også hjælpe med at stramme din kæde og gear samt smøre kablerne.

Er det på tide med en ny cykel? Så husk at du med et Nordea Finance lån kan dele regningen op – uden ekstra omkostninger. Er du skeptisk omkring renter og gebyrer, så forklarer vi, hvordan det hænger sammen, at du kun betaler kontantprisen. Se, hvor du kan bruge dit Nordea Finance lån

Læs mere: Er du bilejer, kan du få din bil forårsklar med værkstedslån.